Monday, October 17, 2011

Menci kena pindah.. bluekkkkk...

4 tahun lamanya dah selesa duduk di cubicle yg tersedia.. hari Jumaat lepas terpaksa plak berpindah selamanya.. sob sob.. menci menci.. x suka x sukaa.. kita bako ajer.. bako bako..

Ni gara2 project ntah sapa2 kononnya nk buat energy saving laa what so ever laa.. last2 tgk mcm xder nya saving kat mana pun. Additional expenses buat renovation ada laa.. dah tu menyusahkan org lain.. diri sendiri berkulat duduk tempat yg sama.. haihhh.. tu laa manusia.. x bole tgk org lain senang ckit.. EMO sudah aku ni..

Dgn hati yg berat.. berkemas laa aku on dat last day.. Rata2 kawan2 yg terlibat pun terpaksa berpindah.. xdak sorang pun yg seronok.. Ingat senang kaa nk cari feel baru nk bekerja di tempat yg baru.. Tho di bawah bumbung yg sama.. tp angin nya dah lain tau.. takes time to build it back.. Org yg x kena mmg x paham arr.. Cuba org yg buat project tu yg kena pindah.. mo meroyan mcm org gila gamaknya.. dislike 1000000 X.

Cakap byk pun x guna.. jom layan gambar kejadian
Dah mula berselerak tempat kerja ku ini.. tanda proses pemindahan sedang dijalankan

Antara barang2 kategori nak buang ke nak simpan.. takut nk pakai in future kena beli lain pulak.. kan membazir namanya.. Kebanyakkannya barang2 yg digunakan utk menzahirkan idea2 kununnya kreatif milik kami bila diperlukan.. hehehe

Souvenir/hiasan telah pun ditanggalkan.. selamat disimpan di dalam box

Ini adalah kawasan yg terlibat.. so my team terpaksa berpindah ke tempat yg baru.. Bole nmpak kan meja2 agak berselerak ketika ini.. semua org dah kalut nk pindah sbb lepas tu cukup time dah nk balik.. its friday anyway..

Kenapa pegang flag..? Tanda protes..? Tanda surrender..? Tanda suka..?.. hahaha.. aku sedang menghibur hati yg lara.. berat hati kena mengalah.. x bole nk buat apa dah.. terpaksa.. huhuhu.. anyway, flag tu hasil kreatif idea me & my frens utk aktiviti department yea.. Kan I dah kata.. kami mmg suka buat benda2 mcm ni hehehhee 


Udah siap berkemas.. semua PC & barang2 lain dah pun di transfer ke tempat lain.. sedeynyaa.. lepas ni tinggal tapak kasut jer laa kot.. huhu

Selamat tinggal cubicle kesayangan.. pasrah ni.. terpaksa berpindah.. tak de dah port yg paling cunzz.. yg paling best.. yg paling strategic.. uwaaaaa.. lepas ni dah susah nk makan di tempat sendiri.. nak tdo pun susah (i mmg take a nap bila terlampau ngantuk).. nk sembang dgn geng2 / jiran2 ngam pun dah x bole dah.. huhuhu

Dan sebelum balik.. snap laa gambar diri sendiri buat kenangan terakhir.. no more banglo cubicle for myself anymore.. sob sob..


Masuk kerja this Monday.. di sini laa cubicle baru aku.. Lot Semi D yg bakal menjadi tempat bekerja ku yg baru.. kawan2 dah lama tp baru berjiran.. hmmm.. harap2 tidak spoil mood aku sepanjang tahun.. amin..


** oh yea.. luckily aku masih berjiran dgn Adnin (sebelah kanan).. so kurang laa ckit rasa x senang ati.. buat kerja dgn org yg kita bole ngam.. mmg senang citer.. winkss**

2 comment:

Marie October 17, 2011 at 9:54 AM  

Bersyukurlah dapat jugak dok semi-D daripada kami yg dok setinggan ;)

BCO October 30, 2011 at 2:51 PM  

Hehehehe.. luahan hati Heart yg mewakili kengkawan len kt opis yg telah digembar gemburkan oleh Makcik/Pakcik yg panas punggung sbb menjalankan "Projek" ntah apa2.. Thx Dear!! smpai lantai berkurap pn bole je buat xnampak tp cubicle tarik bg sama ngn bucu meja bole lak nampak and siap marah lg, ntah apa2 kan Heart... mengong2..(",)

Kpda makcik yg selalu berdesing panas punggung membaca, mengomen and menjadi "Astro" x berbayar.. Congrats 2 U..hehehe atlast tahun nie xjadi BoiKot kot nk join lak xtvt2 kt tompek kojo..hahahaha (dgn aksi normal mulut ternganga nya)

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP