Thursday, January 19, 2012

Recap of 2011

Sepanjang tahun 2011 byk suka duka yg berlangsung.. biasa laa manusia ni x lepas dari ujian, anugerah, rezeki dan jodoh yg ditentukan.. Memandangkan I ni terlebih RAJIN.. ehemm.. nk mengupdatekan blog ni.. so 1st entry for this year.. nk recap those valueable memory & history.. yg dah berlaku dlm life I..


My Style..
Kalo ada yg perasan.. I mula menukar imej baru awal tahun 2011.. dari segi pakaian.. I mula minat dress2 Vintage.. yg ada cutting, sedikit kembang, design, corak yg unik & paling penting nmpak lebih sopan .. I jugak berani bereksperimentasi dgn cara pemakaian tudung.. being typical Me, I like to be Unique and not boring.. Its true.. my hijab style dah mula nmpak mcm Yuna, Hana Tajima, Maria Elena or Shea Rasol.. they look fab in their hijab.. and yes.. I’m duplicating them BUT I try my best to suit it with MY style.. kalo anda2 yg suka cara I ni.. you also can try.. its Nothing wrong to be & look Pretty anyway.. Tp biasa laa.. bila anda cuba buat sesuatu yg baru.. pasti ada yg suka.. ada pulak yg mencela.. I x pernah kesah pun.. because ‘its on my own’.. x pernah pinjam duit org pun.. Paling penting My Dearest Hubby suka and makin sayang… ahakss..

Makin Jauh
Dah sedia maklum, I ni salah seorang ahli kelab PJJ (perkahwinan jarak jauh).. tp 2011 dah membawa my hubby makin jauh lagi.. huhuhuu.. eh eh.. jauh di mata dekat di hati yea… lidah tergigit sekali sekala jer.. slalu gigit manja jaa.. hahahaha (oOpsss terlucah sudah.. ) back to the point, dari Lumut skrg dah berhijrah ke KL.. jarak makin jauh.. dan rindu pun semakin kuat.. nama pun rezeki.. so redha jer laa.. janji my hubby balik tiap2 minggu.. yeaaaa… abis kerja jer terus loncat naik bas balik Utara.. love you doublesssss.. muah muah muahhh..

Kenduri oo Kenduri
Aktiviti wajib sepanjang zaman.. hahahaha.. kalo dolu2 masa remaja.. my parents jer yg byk memenuhi undangan kenduri.. bila dah kahwin, baru laa belajar dgn my MIL.. menghargai setiap jemputan.. susah mcmana pun.. jauh atau dekat.. mesti cuba hadirkan diri. Paling busuk pun.. kalo dah payah sgt.. kirim jer wang sumbangan dekat org2 yg nk pegi.


Authentic collections..
I ni suka laa sgt buat collection baju, aksesori, kasut and paling yummeh.. handbags.. sebelum2 ni I just pakai local brand yg biasa2 ajer.. sbb senang nk beli dekat shopping mall.. but for the 1st time this year.. I mula beli Calvin Klein, Coach, MBMJ & DKNY.. wallah…. Bukan mengada-ngada or menunjuk yea.. but kepuasan.. utk DIRI SENDIRI.. bukan nk puaskan hati org lain.. ‘Ko ingat Chef Wan kesah’..?? hihihi..

Pergi x diduga
Kita yg hidup.. pasti suatu hari akan pergi jua.. masa saja belum tentu bila.. dan sepanjang tahun.. ada saja sedara mara yg pergi menghadap Ilahi.. Innalillah.. Paling x dpt dilupakan.. kemalangan yg meragut nyawa Ninie Yusof, cousin my husband di Kulim. Ketika sarat mengandung 9 bulan, ketika berhenti di traffic light ketika Merah bersama suami & bapa sedara. Lori tanah aka lori hantu yg ntah datang dari mana, memandu dlm keadaan merbahaya telah menyebabkan kemalangan & kematian. Kejadian tersebut betul2 terkesan di hati keluarga, teman, sedara & penduduk yg mengenali beliau.

Begitu jugak pemergian Pak Wo yg rapat dgn keluarga kami.. terlibat dgn kemalangan motor & anjing lalu menyebabkan pendarahan serius. Sayu jer bila tgk Mak Wo yg kehilangan org tersayang.. berkahwin sejak berusia 15thn dan bertahan hingga umur beliau 70 tahun.. kasih sayang mereka kekal hingga akhir hayat..
Al- Fatihah buat mereka yg telah pergi..

Nephew & Niece
Life must go on.. yg pergi tetap pergi.. yg baru hadir dlm hidup kita pulak dirai.. Now, Darwisy dah ada 1st cousin (sebelah Umi).. Dhia Damia.. anak adik I yg ke5. Seterusnya cousin sebelah Abi plak bertambah bila my SIL yg ke3 melahirkan anak lelakinya yg ke3, Amzar Munawar. Bila Umi tanya Darwisy.. nak baby ke.. dia jawab ‘TAK NAK’.. haihhhh….


Gunung itu ku daki..
Akhirnya, for the 1st time.. I Berjaya pujuk my hubby bawak I bercuti di Gunung Jerai.. teruja nih.. (mcm best sgttt..) hahaha.. maklumlaa dah puluhan tahun menetap di Kedah.. tp Gunung tertinggi pun x pernah sampai.. bukan ke satu kepelikan..? Skrg I dah boleh eksyen dah.. part yg lawaknya.. I jadi promoter x berbayar pulak utk kengkawan.. ‘Mari lah kita melawat Gunung Jerai’… semua ni gara2 gambar posing me & my son ala2 melancong over sea.. hahaha..

Floating Library
Dah laaaaaaaaaaaaamaaaa kot xpergi library ni sejak2 meninggalkan zaman persekolahan.. Tetiba ajak ke library.. mmm.. yg menariknya atas cruise beb and its FREE.. satu sebab kuat kenapa harus kembali ke library.. kekekeke.. anyway, floating library ni actually organized by mat saleh utk tujuan kristianity diorang.. kalo dgr mmg la mcm x best.. but peluang u utk membeli buku2 ilmu dgn harga yg murah.. rasanya cannot resist kot.. furthermore, atas cruise.. jakunist mcm I ni mmg laa nk meloncat tinggi2 bila dpt peluang mcm ni kan. Selalu kalo lalu dari jeti ke padang kota, jeling2 jer cruise2 yg berlabuh.. ditambah sungutan yg dengar x dengar 'bila laa aku nk merasa naik cruise ni'... haa.. skrg I dah tau dah, mcmana rasanya naik cruise (walaupun sekadar berlabuh di tepian).. FYI, floating library ni akan muncul di perairan M'sia selang 3-4years.. bila dah datang tu.. cepat2 laa ambik tempat anda yea..

 
 Family Getaway
Skrg dah jadi 1 aktiviti wajib.. Bekerja itu penting.. beriadah jugak satu kemestian.. kalo ada cuti panjang + cuti sekolah.. mesti ada plan2 nk ikut family in laws ni bercuti.. Kalo last year.. Sabah menjadi pilihan.. this year pilih tempat paling dekat.. cer teka.. cer teka… nk nyanyi lagu Boria Pulau Pinang aci x..? kekekekeee

Pindah
Citer bosan.. kena pindah tempat duduk yg dah lama sebati dgn diri di Office ke tempat baru.. (buat2 muka ceria).. arghhh malas nk komen panjang.. ada pulak yg menggeletis x tentu pasal terasa mcm ada kaitan sgt dgn issue ni.. sendiri yg mai baca.. sendiri yg terasa.. tersangat laa PELIK kan.. tp kePELIKAN ini milik org2 tertentu saja.. ada sesetengah Org atau Beruang ni x tau nk guna Cermin..  x sedar salah sendiri.. sbb tu suka cari pasal & salah org lain.. apa kata propose jer kat diri sendiri duduk dlm hutan, xpayah bercampur dgn org lain.. semoga hati jadi lebih bersih yea… hua hua huaa


Bufday Celebration
Beruntung tau ada BFF yg pandai masak Kek sodap giler.. hingga menjilat hujung jari.. yummeh babehh.. bila smpai buf date jer.. cam x bopa happy sbb rasa diri sudah tua.. tp disebabkan BFF kesayangan yg giler2 ala2 kanak2 minum Ribena ni.. rasa cam nk celebrate kerap2 pun ada.. hahaha.. Darwisy this year baru masuk 4thn.. siap dpt 2 kek lagi.. my hubby xdpt kek.. but dpt special present.. (I pun dpt hadiah best jugakk.. rasa nk jerit.. ) ehem ehemm.. anyway, I love you ladies & guys a lotssssssss.. muah muahh…

Festive Celebration..
Jgn salah tafsir dgn sub title.. as a Muslim of course laa I celebrate Hari Raya Aidilfitri & AidilAdha saja.. but bagi menghormati kawan2 berlainan agama.. I tetap join celebration yg dianjurkan di office, dgn  syarat suh I pegi makan jer.. jgn suh I buat benda2 lain.. hahaha.. makanan itu Fokus utama yea kawan2.. hehehe.. yg penting sumbernya HALAL..

Dinner 2011
Tahun ni punya theme sgt simple.. 'WHITE' color.. I yg dah biasa mengmakeoverkan diri dgn tema2 susah ni, mula2 rasa spoil jugak laa.. hampir2 hilang rasa nk pegi pun ada.. but being Me.. as usual.. I wont be usual as other people laa.. kadang2 benda yg senang ni laa yg susah.. sbb terlampau simple, org yg complex mcm I ni jadi laa susah.. hasilnya malam tu.. jadilaa I bintang K-POP for 1 nite.. hahaha.. siap dapat most sporting chick.. Sporting ker..? hmmm.. anyway, overall performance was fun, lite n easy matching with the dinner theme, food.. mmm.. x kena dgn anak tekak I sgt.. yg penting everybody happy dat nite.. tp malangnya seperti tahun sebelumnya I x lucky pun bila masuk part luckydraw.. huhuhuu


Itu la dia corat coret.. cerita ceriti... suka duka.. warna warni.. tahun 2011.. Alhamdulillah.. segalanya dilalui dgn redha.. Buat tahun 2012.. kita mulakan dgn Bismillah.. semoga perjalanan yg bakal dilalui nanti.. dirahmati oleh Allah hendaknya.. InsyaAllah.. amin...



1 comment:

h2h January 20, 2012 at 5:18 PM  

hamik...sekali dia melalut...suma masuk... hahahah

=P

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP