Tuesday, September 1, 2009

Berbuka di Medan Ikan Bakar

Hari Sabtu yg sama.. my family/siblings keluar berbuka di luar, dan tempat pilihan kami ialah di Medan Ikan Bakar Sg Petani (seberang Billion). Makan besar laa kitorang haritu.. lebih2 lagi bila di settle oleh adik I yg ke4. Tapi x semua pun dapat join sbb kena kerja.. termasuk laa my hubby yg dat time masih lagi on de way pulang dari Lumut.


Dalam waktu menunggu saat berbuka tu.. adik I yg baru kawen ni bercerita laa pengalaman baru sbg isteri yg cuba nk memasak. Adik ipar cakap semuanya sedap.. alhamdulillah.. tapi yg paling lucu sekali bila dia cita pasal bubur kacang hijau. One day my sista teringin nk masak, tp plannya masak malam laa sbb siang kena keja. Sebelum keluar keja dia rendam laa kacang hijau tu. Nak tahu pukul berapa dia balik keja..? Tepat jam 10 malam.. and guess wat happend to the kacang..? Pegi tgk .. kacang pun dah tumbuh togeh daaa.. aparaaa.. hahahaa.. xper can learn from mistake.. then only we can be better : )

Hidangan meja pertama
Hidangan meja kedua .. yg penuh ni meja I sbb ada xtra order hehe
Abah n Mak tersayang sdg menjamu selera
Mari2 .. boleh makan dah ni..
Adik2 I yg masih kecil
I pulak kena dukung budak kecik ni yg nyenyak tdo sepanjang waktu kitorang makan. Lenguhnyaa.. tp ok jugak laa sbb boleh makan dgn aman.. hehe
Ni laa taukeh besar yg sponsor bil pada hari itu.. tima kasih daun keladi yer..

Masakan kat ctu boleh tahan laa .. x laa nk kata sedap sgt. Tapi yg bestnya sbb peluang berkumpul dan berbuka bersama. Tp sayang my hubby, adik I yg no 3 & no 5 x boleh ikut bersama. xper laa next time kita arrange lagi.. mana tau kali ni Along punya treats pulak kan.. ahaksss

2 comment:

e i c a h September 4, 2009 at 10:28 PM  

sedap nyerrrr...anak umur brapa?

Heart September 8, 2009 at 5:03 PM  

mmg sedap.. tambah lg bila berebut makan ramai2 camtu.. hehe. Anak sekarang dah masuk 1thn 10bulan

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP