Wednesday, February 17, 2010

Khas buat Cik Anon..

Entry ini sebenarnya saya tulis khas buat Cik Anonymous aka Cik Anon yg telah memberi kritikan pedas terhadap saya.. terima kasih utk komen anda.. walaupun saya marah.. tapi saya tidak perlu melenting sbb mungkin anda tidak kenal siapa saya.. dan saya jugak tidak mahu kenal siapa diri anda...

Cik Anonymous, saya tidak memerlukan kritikan anda utk sedar di mana pangkat dan kedudukan saya. Saya sentiasa bersyukur dgn apa yg saya ada hingga sekarang dan yg paling penting tidak pernah iri hati dgn kelebihan/kejayaan org lain. Saya agak bersimpati dgn anda.. mungkin anda mempunyai pangkat yg tinggi tapi rendah peribadi.. xperlu laa anda marah atau irihati dgn saya yg kerdil ini.

Sebelum saya teruskan, a soft reminder to all readers (especially Cik Anonymous).. this is just a PERSONAL blog.. yg mana saya akan menulis mengikut kehendak hati saya.. dan tidak ada kena mengena dgn manusia2 yg berhipokrasi. Tujuan blog ini di buat adalah utk berkongsi cerita sesama ‘RAKAN’ .. saya ulang.. ‘RAKAN’.. dan bukan tujuan publisiti kepada mana2 pihak yg tidak berkaitan. Sebarang entry yg saya buat hanyalaa imbasan kenangan for me and my family (bukan family org lain yer!!)

Maybe Cik Anonymous tidak paham tujuan berblog.. so di sini akan saya ceritakan secara lebih lanjut. This blog is a part of my life jurnal.. so of course laa saya akan tulis pasal family saya kan.. kalo sempurna or x sempurna this is how we are. Tidak ada sebab utk saya menulis tentang family org lain kan.. xder kena mengena dan saya x dpt untung sesen pun. Mana2 tempat yg saya pergi then I make an entry for it disebabkan saya x nak lupakan those memories.. Otak saya ni pun bukannya boleh simply nk upgrade RAM.. bila makin tua makin pelupa.. so this is how I record them and later hope to be read by my son/family. Maybe juga ada frens/readers yg terbaca menghadapi situasi atau tergerak hati ke tempat yg sama. This is where ‘Sharing’ is used.

Kenapa citer yg bagus2 saja dalam setiap entry.. sbb saya jenis yg suka mengimbas kenangan yg indah2 dan baik2 belaka.. buat apa nk dikenang kenangan2 buruk atau pun sebarang masalah. Saya perlu mengelak daripada tenaga –ve yg ada utk tidak menjadi org yg pendendam dan busuk hati. Bukankah ini salah satu langkah yg bijak..? Sekiranya saya menghadapi masalah dan dipublish di dalam blog ni, tidakkah mengundang lebih banyak masalah dan juga komen2 pedas daripada org yg tidak bertanggungjawab yg menggelar diri mereka ‘Anonymous’..??

Saya jugak tidak berniat utk menonjolkan kesempurnaan hidup saya di dalam blog ini.. setiap yg dipamerkan adalah benar dan ikhlas serta tiada sebarang penipuan. Saya bukan laa seorang yg Perasan.. tapi yer.. saya mempunyai Perasaan.. tapi perlu saya akui.. baru sekarang saya terPerasan.. ada seseorang seperti Cik Anonymous yg suka mengikuti perkembangan saya. Pelik tapi benar.. Siapa laa saya utk dibandingkan dgn Cik Anonymous yg hebat.. jika anda bukan org yg hebat pasti anda tidak pandai mengkritik org lain. Cuma sayangnya anda adalah seorang pengecut yg pandai mengkritik di sebalik ID Cik Anonymous.

Oh yer.. ada jugak sesetengah entry yg saya buat khas utk manusia2 yg kurang kesedaran diri. Bukan tujuan utk memperlekehkan mereka.. tapi disebabkan manusia2 seperti ini agak kurang kesedaran siviks dan berada di dalam kelompok kecil sbb tdak mempunyai RAKAN yg ramai. So agaknya mcmana laa nk sedar.. kalo xder sebarang bimbingan.

Who Am I..?? Saya cuma laa seorang hamba Allah yg agak prihatin dgn org2 seperti ini. Bukan apa.. kadang2 sifat kurang kesedaran diri tu bukan saja menyusahkan diri sendiri tapi mengundang masalah kepada org2 lain yg tidak berdosa. So saya rasa terpanggil utk buat sesuatu walaupun sekadar menulis. Saya harap menerusi tulisan (walaupun ada yg menyampah). boleh memberi sedikit kesedaran buat mereka2 yg terlepas pandang.

Saya ni bagus sangat ke..? Yup.. I am a good person. I’m a positive thinker.. and I always try to do good things. Namun, saya tetap hamba Allah yg x sempurna.. semua yg buruk dan lemah itu datang dari diri sendiri yg baik itu datang dari Allah. X der sapa pun yg hebat dan sempurna.. kalo harini kita berada di atas.. esok lusa mana tahu tempat kita di bawah pulak. Roda masa kan selalu berputar.. so jangan laa slalu memandang rendah terhadap org2 yg berada di bawah kita.. Mungkin yg rendah itu lebih mulia.

**Buat Cik Anonymous.. renung2 kan dan selamat beramah dgn berhemah ..!!
**Blog ini sedia terbuka buat semua readers (termasuk para 'Anon').. sekiranya anda tidak suka.. sila laa jgn kembali ke blog ini semula. Buat readers yg sudi singgah dan memahami.. terima kasih buat Anda.. : )

15 comment:

Anonymous February 17, 2010 at 9:35 PM  

nampak macam marah je tapi memang anda marah the way u write!!!! but apa hal pun jangan jadi seorang manusia yg berprinsip hipokrasi.i KNOW u termasuk YOUR geng yg penuh dgn kepuraan.cuba duduk dan tenung ape yg dah anda buat.

Heart February 17, 2010 at 9:50 PM  

wah wah.. cik Anon yg x sedar diri cuba nk mengingatkan org lain. saper yg lebih berpura di sebalik ID cik Anon ni.. haha.. kalo benar pun saya dan rakan berpura adakah mengganggu hidup cik Anon.Bahagian mana yg dah terjentik sampai cik Anon suka benar berkomen di blog saya ni. Kalo x suka xpayah laa singgah.Ini kan lebih menunjukkan atittude anda.apakata anda yg tenung kembali, muhasabah diri dan juga pandang kiri kanan anda.Di kalangan mana anda berada..??Org yg berani kerana benar xkan berselindung di sebalik nama cik Anon :p

D@puR D@n OvEn February 17, 2010 at 11:45 PM  

ya Allah.. Naperla Cik Anon ni dengki sgt ni? Apa silap Wati sampai kutuk2 dia ni. Tak baik tau Cik Anon. Ini blog Watie, so dia berhak nak tulis apa pun. Kalau saya pun mesti tulis yang best2 jer. Kalu Cik Anon tak puas hati ngn Watie, sila tampilkan diri anda & berdepan dgn Watie, bgth apa yang tak puas hati. Jgn dok kutuk2 dia mcm ni. Tak baiklah...

j1da February 18, 2010 at 3:52 PM  

aper kes si anonymus nie. curik laki dia ka. boypren dia ka. curik promotion dia ka. it's ok Heart, mmg ada orang mcm tu, because they need something to make them feel good about themselves. besides, rata2 blog readers yang baca dia punya komen sumer cakap dia se~weellllll !

:D

j1da February 18, 2010 at 3:55 PM  

cayalah jerry !

@Heart - don't fret. kat CDM tu pun ada ramai kes2 dengki berdepan2..inikan pulak si anonymus, miscellaneous, time-wasters.

Heart February 18, 2010 at 6:04 PM  

Jeri & j1da : Thanks my frens and also to my others silent readers. I tau ramai yg lebih memahami.I bukannya nk marah sgt cik Anon ni sbb I pun xtau apa masalah dia. Maybe dia depress xdpt promotion ka, ada masalah keluarga/umahtangga kaa, menopous ka or mental disorder ka, but apapun masalah dia xdak kaitan dgn I pun.So I doakan dia bahagia dgn hidup dia dan tidak mengganggu I lagi.

Cik Anon : kalo anda nk pemes sila komen di blog artis, tp kalo anda ada masalah sila jumpa pakar motivasi/mental utk ambik ubat :p

Anonymous February 18, 2010 at 11:37 PM  

R U SURE... YOU AND YOUR KEKAWAN A POSITIVE THINKER??????????????????. JUST A SMALL COMMENT DAH MELENTING MACAM MAK NENEK!!!!!!!!!!!

kawan wati February 19, 2010 at 12:28 AM  

dah la menyorok belakang, taip semua huruf besar cam budak skolah baru belajar, kutuk tak ingat, tak puas hati sana sini, apa nak jadi la anon. grow up la. takkan tak dapat promotion pun hangin? (aku main tembak je ni kuikuikui)
abaikan dia wati.

kawan tuan punye blog yg positive thinker! February 19, 2010 at 1:00 AM  

Sy positif thinker.
Cik Anon positif thinker ke?? I don't think so..sbb kalo cik anon x suke blog org ni blah jela.buatpe nk tinggal2 komen x puas ati..pelik betul sy dgn cik anon ni..cam org busuk ati pon ade..

Kawan watie jugak February 19, 2010 at 10:49 AM  

Sabar jer la watie..hang tak perlukan pun org camni...kudis!Xpayah layan lah, nanti dia lagi syok.dia bukan saja hipokrit tapi bluehyppo jugak sbb guna nama cik Anon. Kalau berani guna la nama betul.Ada brani?kami akan sentiasa menyokong anda.chaiyok!chaiyok!

Anonymous February 20, 2010 at 11:15 PM  

I'm somebody much more higher in term of RANK and everthing . just i tak syiok u all dok guna facility company and macam2 of abuse of power. Tema u orang " aku dan kroni aku buat just orait tak pe but orang lain buat tak boleh". kerje tak AMANAH pastu nak ajar orang......THINK. Yang dok komen banyak2 tu do think your career cos u may not know who is watching......

Kareena Kapoor February 22, 2010 at 3:08 PM  

Hi Anonymous,

It's good to know that you're much more higher in rank and everything. But here, it's seems like you're showing and telling everyone out loud that you're much more lower in your own attitude to write something that make someone uncomfortable.
Remember ,What goes around comes around...so whatever you said ( work + attitude )above I believe the best person to THINK is YOU!
Have a nice day..

@Wati, cheer up! This is part of lifetime learning process. And thanks to Anonymous that make you much more stronger than before. Congrats on your promotion!! :) Take Care...

hijriah-hidayad-hiwayat February 22, 2010 at 5:35 PM  

ti...

x perlu layan org mcm ni. dia sgt suka bila ramai2 komen sbb dia.

life goes on...kita x rugi 1 sen pun kalo biarkan org mcm ni menyalak. sometimes...berdiam diri tu lebih baik.

diam x bermakna kita kalah dan bersuara x bermakna kita menang. yg penting kita tau diri kita and people we love know who we are. kita x perlukan org luar yg penuh maksud tersendiri untuk menegur kita. teguran itu baik tp perlu ikhlas...

org x tau apa ikhlas...siapa yg ikhlas... Allah sj yg tau...bukan kita...

lets move on...leave this topic...

=)

D@puR D@n OvEn February 22, 2010 at 9:55 PM  

Salam Cik Anon... Saya juga nak th, kenapa Cik ni dengki or marah sgt kt tuan punya blog ni? Tak baik Cik buat mcm ni. Kan elok bersemuka, ckp apa yang mereka salah. Saya pun tak sedap hati tengok kwn sy dikutuk camni. Sedih tau. Kalau Cik rasa Cik dh berpangkat besar, habis kenapa nak dengki ngn org yang berpangkat rendah dari Cik. Rezeki ditangan Allah. Allah boleh tarik bila2 masa jer rezeki tu dari kita. Tak usahlah nak kutuk2 org mcm ni. Bukan boleh apa pun. Kita ni hidup nak cari ramai kwn, bkn nak cari ramai musuh. Bersyukur ngn apa yang kita ada. Then kalaulah tuan punya blog ni dh menyusahkan Cik, biarlah Allah yang membalasnya. STOPLA kutuk2. Berdoa pada Allah lg baik kan...

Heart February 22, 2010 at 11:59 PM  

iskk iskk I dah malas nk layan si mak enon ni. satu jer..kalo cik anon ni betul2 jujur berdedikasi.. sila tgk keliling anda seluas2 bola mata.. dan jgn cuba attack 1 pihak saja. And this case started bukan sbb yg u prihatin.. but u started with insulting me. Ingat!!dosa u akan kekal smpai bila2 dekat I.

Cik Anon yg prihatin.. kehadiran anda tdk diundang so sila jgn dtg kembali.. u umpama kudis buta bernanah yg perlu segera dibuang..!!

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP