Wednesday, October 27, 2010

Sakit cari sendiri .. huhuhu

fuhhhh... penat rasanya 2-3 minggu kebelakangan ni. Rasanya my body skrg sedang menerima impact nya.. on off jer rasa sakit.. kejab badan, kejab pinggang, kejab kaki, kejab kepala... adoi macam2 laa... tp ini laa padahnya bila cari sendiri sakit tu huhuhuuu..
Semua ni gara2 keaktifan ku secara tiba2.. padahal asalnya dah plan nk slow down everything, tp lain pulak jadinya.. aiyakkk.. Bermula dgn performance for dinner nite for this coming Friday... yea .. it's just 1 more day to go.. So kena laa buat training hari-hari selama 1 1/2jam..

Nak perform apa...?? This coming dinner, theme yg dah di setkan is 'Bollywood Nite' so apa yg patut ada sinonim dgn Bollywood ni..?? Apa lagi kalo bukan tarian kan... iyaaaa... tp bukan laa pulun menari tarian Bollywood mcm Aisywarya or Kareen Kapoor.. tp kami just praktikan poco2 step menggunakan Bollywood song.. amacam teruja x..?? hahahhaa

Plan asal daripada kak Nonnie laa merangkap Conductor aka Head Mistress kami.. hehe.. Asalnya I x nak join tu perform sbb ingat nk makan jaa thn ni.. Kalo nak kena perform mesti x lalu makan huhuhuu.. nak kena standby fizikal mental.. tp memandangkan awalnya kurang sambutan nk form de team, I pun dgn rela hati laa nk support kak Nonnie.. Kalo bukan kawan2 nk harap kat sapa lagi kan.. So xpa laa asalkan time perform tu duduk kat blakang2 jaa hehehe.
Kebetulan bila I dah masuk, new hired staff pun ramai gak yg sporting2 merelakan diri join de team. Alhamdulillah.. tp nk tarik diri tu x bole laa kan.. so I just enjoy de beat laa hehehe.. So selama 2minggu ni laa dok pulun praktis dgn kawan2 yg terlibat nak bagi sincronize step2 kami. Nasib baik step2 yg ada x laa susah sgt but a bit confusing bila dah dicampur aduk mengikut beat kan. So cannot expect laa smooth dancing nanti, mesti ada terlupa here n there.. xpa laa bole dimaafkan memandangkan kami ni amatur saja.. ahakss..

Rasa x sabar gak nk tgu this Friday.. rasanya mesti happening dgn performance kami (perasan kejab.. hahaha). And also have special performance nanti tau.. but yg ni mmg I x terlibat.. time praktis mmg kelakar giler.. xtau laa mcamana time dinner nanti.. skrg ni biarlah rahsia.. :p Hopefully everything will go smooth and happening.. Yg penting menghiburkan para tetamu yg hadir & diri sendiri jugak.. : )
Oh yer.. nearly terlupa satu lagi aktiviti yg bakal meletihkan diri I sendiri.. I dah pun kembali ke dunia Netball.. huhuhu.. rasanya nearly 4years, I've stop & avoid this game tho I luv it most... haihhh.. xsangka lak peluang datang balik.
Ni pun gara2 nk support org jugak laa.. budak2 kampung I skrg ni teringin nk join Open game di Baling then x cukup org.. saja laa diorang invite I, actually diorang x tau pun yg I ni mmg Player... bila I agree.. bukan setakat bagi nama utk cukupkan team, tp I yg kena train diorang ni.. huhuhuu.. maklumlaa rasanya most of them lagi lama dah tinggalkan game ni since sekolah lagi.. Nasib baik laa pengalaman I jadi player, leader, Referree & 2nd coach sedikit sebanyak membantu.
Tp memandangkan I give more attention on my dancing training, I just sempat join the netball training once only. I hope apa yg I dah ajar & tunjuk kat my other team member tu bole laa di apply dlm training during my absence kan. Bukan sengaja x nak join training, tp masa yg x mengizinkan. Anyway.. the game is on this coming Saturday.. a day after my dinner nite.. punggah dah rasanya ni... balik letih2 then esok pagi kena bangun main netball dah.. ada bran..??? Kita tunggu dah lihat jer laa ekk... Later I'll write an update on it.

2 comment:

kucinbelemoih October 29, 2010 at 5:23 PM  

k/watiii...team kita abeh dulu amusing race tadi. hahaha!! best best! semua supportive n sporting. suka la dpt team camni.
good luck for tomorrow ya! u go gurl..!!! :P

Nur Salwiyani November 10, 2010 at 2:35 PM  

ti dearie.. thx soooo much for ur kind support.. speechless and our performance was so superb.. baru ada chance baca hahaha tu pn lepas dinner 2minggu over.. hahaha.. caiyok2 to ourselves dear.. jgn selalu susah ati k..

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP