Saturday, October 30, 2010

My Netball Game today

Letih bangattttt.... adoi laaa... rasa sakit badan ya amat.. sana cni rasa sakit.. huhu.. Semalam penat dgn dinner kami yg happening.. mmg best sgt2 (later I write a post about it). Dah laa balik lewat tgh malam semalam.. tdo of course laa lewat. Awal2 pagi tadi dah kena bersiap sedia nk ke Baling.

Pagi ni jugak laa kena main netball tournament for the 1st time lepas 4tahun bersara... cewahhh... bersara pun ada hati nak main balik kan.. hehehe.. Ingatkan bole laa bertahan lepas sehari suntuk menghabiskan masa memanaskan badan dgn acara amusing race before dinner semalam. Alih2 rasa sakit sana cni yg menyerang. Tp ok jugak laa.. at least I x laa tercungap-cungap masa main netball tadi.

Kalo nk cita pasal game tournament hari ni... frankly speaking.. it was a failure.. huhuhu.. daripada 3 game yg kitorang main.. semua kalah. Haaa... ambikkk... nak main sgt, tp x dak proper training.. (kata kat diri sendiri). I mmg not expecting any winning pun disebabkan byk faktor... so redha and terima jaa dgn hati terbuka.. kalo dolu2 mesti dah tension and reyau tgh padang huhuh Anggap jaa a part of experience sambil menguji skill yg dah lama x di asah.

Tp betul laa... tho dah lama bermain in so many tournament, mixed with a lot of people dari pelbagai peringkat umur, kena import sana cni... but once u stop, u nak start balik need a lot of hard work again.. maybe even harder.. yea laa umur makin meningkat, stamina makin kurang, komitmen pun x bole bagi 100% dah. Kena byk bersabar laa.. tambah lagi kalo u bermain dgn teammate yg x sama level dgn u.. I mean kurang skill and experience.

That was what happened to me today laa. I bukan try to blame my team.. tp is a reminder for myself. I bukan saja baru mix dgn budak2 baru dari kampung jawa ni, most of them are younger than me.. yg betul2 bole main ikut rules just 2-3 org jer.. So I took the responsiblity to be the coach.. dah ada ilmu di dada baik curahkan saja asalkan berguna kan. Tp tu laa.. disebabkan clashing dgn my comitment utk dinner performance, I x bole laa nk join daily training dgn my team. Sekali jer yg sempat I trained diorang, then this morning I summarized jer and hilite which point yg diorang kena give most attention before the game started.

Alhamdulillah.. I still got my skill but I ralat jugak my stamina yg upside down thru the whole games. The most challenging bila nk atur player... dah la ada player yg I x pernah tgk skill diorang, worst part player yg problem dgn most basic part.. de footwork... adoii laaa... I ni kira mcm try to be bidan terjun aka penyelamat laa... cari position yg mana nk kena sumbat.

1st game I tried to be at defences side, end up my shooting side ada problem.. waktu praktis bole jer score.. bila main 1 pun x menjadi.. adoiii.. I lak mmg x confident pun nk main kat bahagian shooting.. and I knew very well myself, kalo once i rasa x confident.. dun try to proceed.. i'll end up with frustration and tension jer. But if I am at my best mood.. I can be the sharp shooter u ever see.. bukan nk perasan.. but dats de fact. Shooting skills need a lot of practices but I x sempat nk buat so I can't commit.

Last game baru I changed my position as a goal shooter... then only bole score for my team. Luckily I dah set my mind setting, instead of winning.. I just wanna have fun.. I missed my Netball game.. hope to start the fire back... So I x laa rasa pressure on my shoulder.. kalah pun xper, no hal punyaa : )

Lepas abis game.. yg best Marhana n Tini dah bawak bekal pun utk kitorang.. mcm2 ada.. nasi lemak, nasi putih, ikan stim, sayur, air asam & drinks.. Mmg rasa macam berkelah laa.. hehehe.. then top up dgn wining team lucky draw, so dpat laa hamper utk dibahagi sama rata. Ok jugak laa kan.. hehehehe... Lepas kenyang, dpt hamper terus jer bergerak balik ke rumah.

Sampai rumah de 1st thing i buat was tdooooo zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ... DO NOT DISTURB THIS TIRED LADY.. OK..! Lil' Darwisy pun kena main kat luar bilik, di larang masuk hahaha

1 comment:

kucinbelemoih November 1, 2010 at 2:45 PM  

takpaaaa..kalah tak beerti u loser..i tau u terrer. maybe next time semua anak buah turun padang n leh practice lebey. hehe..

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP