Thursday, March 31, 2011

Puspakom oOoo Puspakom...

Pernah berurusan dgn Puspakom x..?? Amacam..?? Happy dgn servis diorang x..?? Memuaskan.. ala kadar.. or melepas batuk kahak di tangga.. hakkk tuiiii.... Me say... it was Suckss... sumpah I xnak deal ngan diorang lagi..

I terpaksa pegi ke Puspakom utk menukar nama kereta kesayangan ku.. sebelum ni nama owner lain.. bila I dah habis bayar.. yea yea.. kereta I dah abis bayar yeaa... kena laa jadi hak milik kekal si pembayar kan kan... Dats y laa I went to this Puspakom..

Seawal 8.00 pagi I dah register and queue in line dah.. menunggu giliran kereta..

Tgk nombor yg tertera.. 22.. dari 8.00 pagi tu I rasa sekejab laa kan.. kan..

Kereta I mula di semak pada jam 10.45 pagi... i repeat dari 8.00 am until 10.45am only baru masuk turn I.. adeiiii... Penantian itu satu penyiksaan tauuu..!


Ingatkan apa laa yg dicheck si pekerja Puspakom ni.. dasyat sgt ker.. detail sgt ker.. sampai berjam-jam kena tunggu... rupa2 rupanya.. pergerakan si pekerja tu yg lembab tahap cput sedut rupa nyaaa.... nk marah ni... haihhhh... bole melenggang kangkung dari satu tempat ke satu tempat nk check.. lepas tu siap bole sembang lepak2.. gosip2 ala2 gosip gurlss tu... iskkkkk...

Dah laa I sorang jaa satu2nya wanita yg pandai2 p berurusan dgn diorang ni (my hubby kerja). Punya laa tension tahap cipan, tenuk, babun jubox merah.. hambekkk kauu... kalo lelaki bole laa sembang2 dgn org2 lain yg ada kat ctu, x pun isap rokok ker.. I nak kena buat paa..??? Nasib baik laa ada game PacMan dlm hp I.. bole laa I melepas marah dgn menelan pacman2 yg jahat tu.. rasa nk makan org pun ada gak time tu.. grrrrr

Dah laa bila dah abis check, bukannya bole jalan terus.. kena tunggu kereta lain di dalam barisan siap diperiksa jugak.. mcm masuk pembarisan jaa... then tunggguuuu lagi keputusan keluar.. dgn system off line laaa... muka I pun dah merah sama kaler dgn tudung n baju dah... tension tension..

Akhirnya.. dpt result at 11.45pm... terpaksa laa I ambik halfday on dat day.. Imagine.. 11.45 am baru si pemegang nombor x bertuah 22 habis berurusan dgn Puspakom ni.. Bila I keluar dari perkarangan, kelihatan berduyun-duyun & bersusun-susun kereta tgh tunggu angka giliran diorang memasuki carta. Dlm 12.30tgh diorang akan stop for lunch break until 2.00pm... bole gilaa weiii dok menunggu di Puspakom ni..

Akhirnya meneruskan perjalanan ke tempat kerja dalam keadaan panas terik, marah membuak dan bebai... sila jgn mintak I berurusan dgn geng PUSPAKOM lagi dah.. fullstop..!!

** Mgmt Puspakom patutnya ada KPI to monitor the performance.. tolong laa.. public pay money for ur services.. bukan this kind of lousynesss... aiyakkk

1 comment:

ibuRayy4n April 4, 2011 at 2:50 PM  

crita dah basi la...muahahah...mmg lambat gila hg apdet crita ni

tp better late than never

^_^

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP