Friday, June 17, 2011

Congrats to Faizal & Liza

Bila cuti sekolah tiba... kenduri kendara pun mula laa memanggil para tetamu datang.. cuti kali ni melibatkan perkahwinan cousin my husband, Faizal. Kami x attend hari akad nikah sbb dibuat on workday (Khamis). Tiba hari kenduri pulak, kami sekeluarga menjadi sedara2 yg pegi menyambut pengantin perempuan.. kebetulan pulak resepsi pihak pengantin perempuan dibuat pada hari yg sama. Mesti letih diorang ni kan..

Let me tell the story with picas laa.. hehehe

Masa sedara mara menunggu waktu sesuai nk bertolak dari rumah pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan.. Darwisy & cousin, Amsyar elok jer posing kat pelamin.. simple & cantik kan pelamin.. rasa mcm nk p posing gak, tp mesti org tgk I nanti kan.. so I suh anak I yg posing.. hahahaha

hantaran pihak lelaki.. hasil tangan my MIL, SIL & myself.. ni last minute punya hasil yer.. kami x tau pun diorang x siapkan lagi


Ni masa pengantin lelaki & rombongan tiba di rumah pengantin perempuan (lokasinya Sidam)

Disambut dgn paluan kompang..

Sebahagian drpd sedara mara/rombongan pihak lelaki.. I kena bawak bekas berat lak time tu.. haihhhh.. nasib baik x letak buah nenas/durian.. ada yg simpan dlm keta jaa.. muahahahaa


Lebih kurang 8 bijik kereta jugak laa yg mengiringi Pengantin lelaki ni


Aiyakk.. sekerat jalan baru pasan i duduk bahagian depan.. mana p habis org tua2 nih.. ka aku pun dah tua.. huhuhuuu

Sampai jer pengantin.. mesti posing dulu sebelum makeup cair..

Rasanya pelamin cuma di buat di rumah Pengantin lelaki, so pengantin Perempuan cuma hiaskan bilik jer.. jadi laa kan.. xlaa membazir.. sbb nk kena bawak balik si pengantin perempuan dah lepas ni

hantaran pihak perempuan

Lepas gambar ni.. aktiviti makan2.. menu rumah pengantin perempuan ni simple jer.. kari daging pekat, acar timun, kurma daging, sambal belacan + machang, ulam2an.. tp sedappp..

What I wore :
Grey Long Dress : ColorStyleMal
Shawl : stall dlm Giant
Bag : Calvin Klein
Shoes : Bill Keith
Bangles : India marii..

1 comment:

kucinbelemoih July 18, 2011 at 12:06 PM  

comeynya...umi sapa ni?? :P

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP