Saturday, April 11, 2009

Jalan2 minggu lepas

Lamanyaa... x update my blog.. bukan aper.. I xder masa sgt kat rumah. Every second I rather spend with my lil' son. Dia dah makin besar and byk akal skrg.. asyik ajak main jer.. but now I dah pun tdokan si kecik tu.. so dats y laa I pun curi2 mengupdatekan my blog nie.. hehhee


Hujung minggu lepas sgt laa packed program2 yg telah diplanned, but unfortunately x semua yg sempat kami penuhi.

Saturday, ada kenduri di Teluk Bahang (sedara my MIL). Kami bertolak awal sebenarnya sbb plan nak ke PISA sejurus selepas kenduri tu. Ada PC Fair yg berlangsung selama 2 hari kat situ and mmg quite big fair laa.. So boleh la nak compare harga2 to get the best price.

Abis jer makan, my MIL nk singgah rumah another sedara yg xjauh dari dewan kenduri tu (xder dlm plan ok). Makcik tu baru jer kluar hospital sbb salah satu pembuluh jantung gagal berfungsi. Memandangkan my MIL ni jarang2 dpt peluang jalan ke sana so kitorang agreed la nk singgah sekejab. Tapi sangkut jugak laa sejam lebih kat situ sampai anak I pun abis buat aksi macam2.

Abis semua paper si kecik ni nak baca

Sampai di PISA, cuaca teramatla panas.. I dgn berbaju kurung moden can u imagine.. haihh.. punya laa ramai manusia sampai nak parking pun susah. Kitorang parking kat luar tp nasib baik sebelah jer dgn gate. Tgk laa..anak I ni mmg pantang xleh kena panas

Kitorang dah cakap kat mak abah.. tunggu kejab dalam keta, tapi diorang nk ikut jugak. My MIL kata xpernah masuk PISA so nk jalan tgk2. Kitorang pun 1st time datang PC Fair kat PISA ni so xleh imagine laa mcmana environment kat dalam kan. Malangnya dalam building tu punya la bersesak booth2 and manusia2 yg nak menjual dan membeli.. haihh

Our target is to get registered with broadband or streamix di rumah.. so sangkut la ckit time nak dengar explaination from the agent kan. Ada gak laa beli few items yg murah2 compared to normal price.

Barang2 murah yg kami beli di PISA

Sedar x sedar kami sebenarnya dah tersangkut dlm PISA tu lebih kurang 2 jam. Bayangkan mcmana my FIL & MIL kena berdiri dgn sesak kat dalam building tu. Sorry sesangat.. kami dah try buat dgn kadar segera tp lama jugak jadinya. I mmg kesian sgt dekat diorang tp nk buat camna kan.

Original plan.. from Penang balik Kuala Ketil hantar mak abah.. later kluar balik ke Kulim. Nuli dah jemput kitorang ke birthday party Irdina lepas pukul 5ptg.. hadiah pun I dah prepared. Then I nak singgah rumah kenduri anak sedara Ita (my gudfren in UiTM.. rindu la kat dia).

Tapi memandangkan kami balik lambat dari Penang (dekat pukul 6 dah).. my hubby pun dah reluctant nak keluar sekali lagi lepas sampai di rumah. I punya laa sedih.. tapi kena gak laa paham. My FIL & MIL mmg dah letih yg amat berjalan di PISA.. so redha jer laa.. huhuhuu

Sorry yer kengkawan.. xder rezeki.

Ahad.. pun kenduri lagi.. I mmg x gemar sgt pegi kenduri2 ni especially time panas2. Tapi kita ni kan rakyat M’sia yg berbudi bahasa.. so bila org memberi kita kena laa merasa kan.. : )

Kali ni kenduri rumah X jiran my MIL di Penang dulu.. jumpa kawan2 lama la katakan. Punya laa mcm2 story nak sembang.. My MIL citer.. dulu hubby I ni konon2nya leader laa kat kawasan rumah diorg tu. Kalo anak2 jiran my MIL tu nk kluar main bola kena tanya dulu… keluar dgn saper..? If ada my hubby then should be ok.. haha.... lebih kurang mcm Pemuda contoh laa… nak tergelak plak I.

Even letih berjalan sana sini.. org yg paling seronok tentunya anak I ni laa.. kalo boleh jalan keluar dari kawasan rumah.. mmg dia happy. Kitorang pun bila dia happy.. kami lagiiii happy.. : )Tgk tu.. happy jer kan diorang

1 comment:

D@puR D@n OvEn April 27, 2009 at 4:42 PM  

Tak der rezeki nak dtg umah kitaorg.. tak perla.. lain kali boleh mai lagi. Pc Fair slalu camtula... Tak g kt KL Convention Centre lagi.. Lagila pack ngn org. Nak tengok brg pun susah tau!!

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP