Saturday, April 11, 2009

Itik hilang..!

Pagi tadi.. selepas subuh, kami dikejutkan dgn kehilangan salah seekor itik belaan my hubby. My FIL dah keliling rumah mencari tp xjumpa jugak.. Yg tinggal cuma 2 ekor jer..

Then baru kami realized, ada seekor wildbore (babi hutan) yg telah menyinggah di rumah kami. Yang datang ni bukan sekadar babi hutan yg biasa.. tapi kali ni jenis yg digelar babi tunggal.. You guys tahu x apa bezanya..

My hubby said.. babi tunggal yg paling ganas among all.. and he is alone. Babi tunggal ada sepasang taring yg tajam dan boleh mencederakan mangsa dgn sekelip mata saja. So sesiapa yg ada terserempak sila2 la bersiap sedia utk melarikan diri. Petua utk menyelamatkan diri anda dgn melarikan diri secara membelokkan diri anda dan elakkan dari berlari secara straight. Sebab... babi tunggal xtau cara nk corner yer.. kelakar plak rasa.. but this is true.

Back to my story.. my FIL terjumpa few tapak kaki.. and bekas sondolan this babi hutan. Even kandang itik pun dah remuk disondol dek babi hutan ni. Yang paling malang that lil' duck yg dah pun dijadikan korban smlm. Still ada lagi bekas2 bangkai itik dalam kawasan kandang/reban ayam.

Foot print

Sangkar yg remuk disondol

Crime scene

Nampak gaya kena tambah extra security laa kat umah la lepas ni..

Sekarang tinggal berdua jer la itik2 ni..

2 comment:

hijriah-hidayad-hiwayat April 14, 2009 at 1:29 PM  

bahaya nih...isk...isk...
takut gak...

Mama Adriana April 14, 2009 at 9:18 PM  

huh scary...sila la tgk komik dekat onemanga.com beshh..hehehe

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP