Sunday, May 17, 2009

Inject

Harini asalnya xder la plan nk ke mana2. Tapi adik I mintak tolong teman ke butik pengantin sbb nk fitting baju yg baru dijahit especially for her. Yer laa.. org nk jadi pengantin baru semua nk yg baru jer..


Dalam jam 2+ kami keluar ke klinik kesihatan kuala ketil dulu. Nearly lupa..Darwisy ada appointment for check up today. Hari ni berat Darwisy rupa2nya 12.3kg. I thought he would be heavier than that, rupanya tak. Agaknya sebab Darwisy asyik on and off jer demam baru2 ni sebab tu berat x bertambah sgt.

Anyway I'm still glad, sbb nurse kata berat Darwisy skrg still normal and he's a very active kid. Tp yg x braper nk best nya.. kena inject plak arini.. aisey.. dah la nk terus kluar kejab lagi. Since this is the last injection, so xnak tangguhkan lagi dah laa.

I'm hoping everything would went well, tp bila pegang jer.. Darwisy dah mula nangis + meronta-ronta mcm paham jer nurse tu nk buat apa. So I had to called my hubby laa, tolong pegang Darwisy. Bila kena inject jer.. terus menjerit.. bukan nangis but more tu menjerit sampai satu klinik tgk kitorang.. alamak.. hero kena kuat la sayang..
Masuk jer kereta.. I kena berpk pantas mcmana nk pujuk budak kecik ni. Nasib baik ada few grapes yg I bawa inside my handbag. Dapat jer grapes tu.. terus happy..
Upah makan grapes lepas kena cucuk

Then terus ke rumah ambik my sisters, menuju ke butik pengantin laa. Haihh.. budak ni pun boleh tahan cerewet (mcm I gak laa.. hehe).. Ada jer x kena yg nk kena tukar laa.. touch up laa.. kakak2 tu bukannya nk melayan sgt.. but we paid them.. so nk x nak u kena give gud service la kan.

Settle urusan di butik pengantin.. segeralaa kami menuju ke IRC. Of course la kena isi perut2 kami yg rancak berkeroncong di dalam kan. Darwisy pun x ketinggalan tau.. skrg ni dah ada kids meal kat IRC.. so terus la I order 1 set for him. Enjoy jer dia bila dpt makan chicken nuggets + ice cream + fries + rice.Kids Meal Set C for Darwisy

Abis makan, kami ke G-Mart.. just to buy some groceries yg terlupa nk beli haritu.. Darwisy dah mula meragam.. agaknya maybe sebab ubat tadi dah mula bertindak balas kot. Badan pun dah mula panas.. so cepat2 la kami segerakan urusan dan pulang ke rumah.

Seperti yg dirasa Darwisy dah mula demam. So nampaknya malam ni Umi n Abi kena bergilir2 la berjaga kan. Sementara nk besar macam ni laa..

Kesiannya anak Umi.. cepat sembuh yerr..!

1 comment:

D@puR D@n OvEn May 18, 2009 at 5:37 AM  

Ciannya Darwisy demam.. Kami tak penah lagi pegi IRC ni.. Cam best jer.

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP