Thursday, November 25, 2010

1st experience naik flight : )

Bukan saja lil' Darwisy yg x pernah naik flight.. dgn Umi skali pun x pernah.. huhuhuu.. xpernah rasa nak plan naik pun.. kalo nk ke mana2 lagi mudah drive keta sbb xyah cari transport lain dah bila dah sampai ke destinasi kan. Tapi dolu2 ada hati nk jadi stewardess... agaknya kalo rezeki I laa jadi stewardess.. mesti dah muntah ijau dok naik tiap2 ari kan hahahaa...

Sebenarnya flight schedule kami was on last Friday 19th Nov at 7.45pm... tp I dah ambik cuti 1 hari sbb nk kena bertandang ke rumah Mak Cik Dah (adik MIL) yg kebetulan bakal adakan kenduri on de Saturday.. Memandangkan kami sekeluarga x dpt nk menghadirinya so baik awal2 lagi datang tolong apa2 yg patut kan.. xlaa berkecil hati sgt tuan rumah nanti.

My hubby lak bekerja half day on dat day.. so kena laa tunggu until jam 3pm baru dia smpai ke rumah. Bila dah semua org pun ready, kitorang terus bertolak ke rumah my SIL yg ke3 di Penaga sbb nk tinggalkan Kembara kesayangan ku di sana. Kami just bawak Ezora & Wira saja dari cni untuk ke airport. Kedua-dua keta ni bakal ditinggalkan di perkarangan TM selama ketiadaan kami.. so x laa risau sgt.. hehehe
Budak kecik yg tersangat excited menunggu giliran naik kapal terbang
Umi dgn Abi pun nk ciwi gak.. baru pasan, mentang2 la kami naik Air Asia, tema baju kami bertiga pun Merah putih.. hahhaa
With de cousins, Merah & Maya
Ini bukan sebarang lolipop yer.. lolipop ni hasil tangisan & jeritan lil' Darwisy siap dgn aksi guling2 lagi sampai Abi fedup and terpaksa keluarga RM24.. hohohoo.. Umi pegi solat time ni, sbb tu dia x kena tarik telinga...
Walaupun excited, tetap nk kena dukung jugak si kecik ni.. haihhh

I yg paling last check in memandangkan my hubby pergi hantar keta dulu and kebetulan bawak skali mykad lil' Darwisy. Bila dah datang, problem lain pulak tiba sbb misunderstood facility provided by Air Asia ni.. oh yer, kami mmg naik Air Asia memandangkan kami beli tiket time promotion. Rupa2nya Air Asia mmg x sama dgn MAS sbb x provide any space for luggage unless U pay or handcarry jer. Mana laa nk tau my MIL hentam bawak segala mak nenek sbg bekalan kami ke sana.. (biasalaa org tua2 kan).. my hubby lak mmg x book any luggage space masa bertolak dari Penang, just booked time balik dari KK jer.. so kesudahannya bayar laa RM40 untk my MIL punya bag and de rest usung jaa as hand carry.. hohohoo.. mmg penat laa

Bergerak masuk ke perut kapal.. yeayy yeayyy


Time naik flight lak kena lak satu lagi problem... baru pasan I'm seated beside Darwisy but my hubby was separated.. adoiii... bengang x hengat laa... actually waktu booking tiket dulu mmg kitorang beli sekali dgn seat RM5 each tau... dah laa my hubby lupa bawak dia punya printed mail pasal ititenary Air Asia ni pehtu x check lak time check in. Tambah tension bila budak yg seated beside kitorang tu x bertimbang rasa nk tukar seat... time tu mmg dah spoiled gila my mood.. muka I pun dah x manis laa.. hilang semua excited pasal 1st experience nak naik kapal terbang ni. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... ampehhhh tuiii

Budak yg seated sebelah kitorang tu dah laa ambik seat sebelah tingkap.. so kesian laa lil' Darwisy yg excited nk tgk wat happen outside de flight.. Time take off tu, Darwisy punya laa hulur kepala ke sebelah nk tgk apa yg jadi di luar, tp di blocked oleh org sebelah... mmg tension sungguh time tu. Jenuh jugak laa I nak kuit dia bagi can budak yg lebih kecil menikmati permandangan. Selfish and x bertimbang rasa.. buat I nyampah jaaa.. haihh

Bila dah lampu dipasangkan my hubby terus datang ke tempat kitorang. x kisah laa kena share seat dgn Darwisy pun, janji kitorang duduk sama2. hmmmm. Tho dat issue buat mood Umi & Abi spoiled, nasib baik lil' Darwisy x paham apa yg kitorang rasa but penuh dgn excitednya sepanjang perjalanan. Kalo laa mood budak kecik ni x elok, rasanya mesti dia dah nangis kuat2 bagi semua org dengar sebab Abi duduk jauh dari kitorang. If dat happen, rasanya mesti I pun melenting jugak or paksa jaa budak sebelah tukar... kasi provoke ckit.. hohohooo

Bila lampu dinyalakan berlari-lari budak2 kecik ni ke sana cni mcm dlm bas jaa haihh

Posing dgn Abi dekat seat kitorang.. nmpak x rambut org asing di sebelah tu.. rasa mcm nk tangkap jaa gambar dia & publish kt seluruh dunia, muka budak selfish grrrr.. :p


Lepas 2jam 45min later, baru laa flight tiba di Airport Kota Kinabalu... waaaa... 1st time kami sekeluarga menjejak kaki kami ke sana. Mmg rasa excited sgt sbb x habis nk menghabiskan masa bercuti, berjalan2 & shopping sakan di sana... ngengeeee.. Memandangkan kami ke sana di bawah pakej percutian yg di arrange oleh our touris guide (member abg Man, my biras), so dia laa yg datang pick up kitorang di Airport. Kami terus di bawa ke apartment Marina Court, tempat yg bakal kami tinggal selama 3hari 3malam.

Setibanya kami di airport KK, rupa2nya x payah lalu terminal so sempat laa kitorang curi2 bergambar dekat dgn kapal terbang.. best2.. hehehe
Ni pulak aktiviti mengisi masa boring budak2 ni sementara menunggu tourist guide kami sampai


Kami dijemput oleh Abg Dollah dan dihantar ke apartment kami.. lepas tu cari bilik dan tdo zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

**tgu next entry lak for our 1st day trip activity yer : )

1 comment:

kucinbelemoih November 26, 2010 at 3:13 PM  

org yg tak bertimbang rasa mmg buleh buat kita hangin satu badan. mungkin time dia kecik, dia terjatuh n terantuk kepala. sbb tu otak dia lmbt sket paham. heh..

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP