Tuesday, August 11, 2009

O penatnyaa..

Hohooo.. byk sungguh citer yg ingin I update dlm blog kesayangan ku ini since few days ago. Tapi memandangkan badan ku yg x berapa sehat ni.. agak kelewatan laa hasilnyaa. Otak kurang fokus, so I'm not in the rite mood in writing. Rasanya hari ni ok ckit.. so I nak citer ckit ke mana kitorang (with my in laws) pegi ari Sabtu baru ni.

Kalo terselit my MIL and FIL, destinasi kami x lain x bukan ialah kenduri kendara.. hehe. Since my 2nd SIL ada di rumah, kitorang pun bercadang nak berjalan dgn EXORA yg baru dibelinya. 1st place, kitorang ke rumah mak angkat I di Tikam Batu, majlis bersanding anak mak angkat I yg bongsu. Sangat laa sedap ayam goreng kat ctu, tapi yg peliknya bila rebung dimasak secara pajeri.. potong stim laa plak sbb manis. x sempat lak nk tangkap gambar pengantin sbb cbok dgn si kecik tu.. huhu.

Then kami bertolak ke Kubang Hulu, masih lagi dlm mood kenduri.. kali ni jemputan kawan my MIL. Yg x best nya cuaca hujan lak by dat time, dah laa kena jalan kaki naik atas bukit sebelum sampai ke rumah kenduri. Try imagine.. me in my stiletto + jubah labuh + dukung my lil prince yg agak berat itu.. huhu.. mau pengsan tgh jalan. tensen tensen.. tapi maintain ayu gak laa bila sampai destinasi.. haha

My son + cousin x sabar nk balik turun bukit tgh2 hujan.. sekali dgn maktok kena heret turun.. haihh budak2 ni.
Tapi sempat turun sekerat jalan jer, sbb hujan lebat.. kena laa berteduh dekat rumah jiran yg berdekatan. Kat cni laa I tertinggal my MIL punya handbag.. huhu.. nasib baik x jauh sgt kami keluar, but still kena patah balik laa ambik.. careless betul laa. Anak my SIL siap komen lagi.. "Ni Acu punya pasal laa ni kena patah balik"... tanggg.. "yea laa my mistake.. sorry.."
My son dah keletihan.. walaupun x payah berjalan dalam hujan, tapi Umi dgn Mak tok yg bergilir dukung dia naik turun bukit.. iskk iskkk

Rasa penat sungguh laa balik dari kenduri tu.. rasa mcm nampak bantal jer. Tapi kami dikejutkan dgn satu berita gembira. Nak tau x aper benda..??

**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**

Tadaaaaa
Kumpulan telur ayam piru pertama yg di ram dalam inkubator (baru jer beli) dah pun menetas 3 ekor. Kami semua sgt laa teruja dgn fenomena ini.. nanti I update dlm next entry.

My Hubby yg baru jer balik, dari penat terus bertukar jadi happy sbb tgk anak2 ayam ni (hasil projek bersama abang ipar).

1 comment:

kucinbelemoih August 12, 2009 at 12:34 AM  

cumilnya ayam2 piru tu. nak gomoy ja rasa. heheh..

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP