Tuesday, August 25, 2009

Sepetang sebelum berpuasa..

Last Friday I took an emergency leave.. nak tahu apa yg emergency..? Sebab I missed my hubby badly and it was 1st Ramadan the next day. I pun actually got some important appointment so I ajak my parents ke Lumut… saja jalan2. Oh yer.. I ni x boleh nk drive long distance.. sbbnya xboleh control my tahap mengantuk… so to avoid bad things from happen I mintak my father yg drive.. so.. I boleh laa tido sambil peluk Darwisy.. ngeh ngeh

Kami singgah di rumah Kak Nana & Abg Khaleel (cousin hubby).. rehat2 sambil tgu my hubby abis keja. Plan asal, lepas jumpa my hubby nk ikut my parents balik laa.. tapi Kak Nana pujuk I suh stay jer kat rumah dia.. aiyakk.. my hubby pun mmg laa lebih suka kalo I stay kat ctu.. boleh laa I ikut hubby balik sekali esoknya kan.. means kami boleh celebrate and start our 1st puasa together laa.. yeayyy…!!

Since I x jadi balik.. my hubby bawak kami ronda Lumut naik scooter petang tu jugak.. saja makan angin, Tapi sblm tu, kami singgah di rumah sewa my hubby dulu. Ada byk kucing kat ctu.. maybe kucing liar kot.. so this lil’ Darwisy pun sooo excited laa.. dia kan pencinta haiwan. X abis2 dok sebut cat.. eoww eoww.. then suh I bawak cats tu masuk rumah.. iskk iskk..

Budak kecik ni siap meniarap tu sbb nk sembang dgn dat cat
Agaknya sbb terlebih frenly sampai cat pun naik takut.. tgk tu tgh meliar pk nk escape macam mana kot
Penyapu di tangan sbb nk babab cat.. haaa nk lari sgt.. org ajak main x mo

Kami terus kan aktiviti melawat kawasan Lumut WaterFront & Esplanade. Dah byk sgt berubah if compare to during my study dulu.. Memandangkan Lumut ni byk kawasan beriadah.. nak tahu kami melepak di mana..??
tadaaa.. taman permainan yg berwarna-warni. Lil' Darwisy yg nk sgt singgah.. asyik tunjuk jer sepanjang jalan.. so kena bawak laa

Banyakkknyaaa mainan.. yg mana satu nak main ni..
Umi meh dok sebelah.. ada ruang 0 lagi ni
kita main susun2
Abi.. wait for me..!!
I'm comingggg...
Nanti dulu sayang.. umi set gaya kuak lentang 1st ok..!
Abi sambut dari bawah then bawak Darwisy naik buai.. kalo x asyik nk ulang naik slide jer.. iskk x reti takut betul budak ni
Penat bermain.. baru laa berangkat pulang ke rumah Kak Nana. Malam, my hubby n Abg Khaleel ke masjid for their 1st solat terawih. Diorang balik bawak nasi lemak bungkus utk kitorang.. sedappp...
Pagi esoknya kami bersahur bersama.. lil' Darwisy pun bangun jugak nak join kitorang. My hubby ke ofis pagi tu.. tengahari baru laa kami berangkat pulang. Best sgt boleh spend time together gether camni.. tapi skrg ni jarak laa yg menjadi masalah.. hmmm sabar jer laa

3 comment:

MIK'YAL August 25, 2009 at 2:12 PM  

long distance..sumthing i dun think i can bear with..tp mana tau kan kot someday kena jugak ,teehee ! takpa lumut dgn sini tak sejauh sini dgn kl..boleh lah jugak nk jumpa once in a week :-) tp hari hari mesti merindu kalah zmn bercinta dulu *blushed*

Heart August 25, 2009 at 2:57 PM  

To Mik'yal..
Skrg ni kena byk bersabar.. mmg la sedih tapi nasib baik la anak tinggal skali.lagi kesian dekat hubby sbb sorang2 kat sana.Rindu xyah cita laa mmg tahap cipan gila.. hahaha

masdylla August 28, 2009 at 10:29 AM  

sbq wats sbq...hihih..aku memahamimu...tp skali skala jmp mcm ni besttt kan...

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP