Friday, September 3, 2010

Mari membakar Muffin

Hari ni hari Jumaat so rehat panjang/lama laa ckit sbb geng lelaki ke masjid berdekatan utk menunaikan solat jumaat. Me, G, Nat & Kak Ros ada plan baekk punyaa... keluar time break terus ke rumah bungalow kRos.. Best laa kRos dpt beli rumah show house.. interior mmg cantik n pueh ati.. kiranya masuk rumah just cuci kaki jer laa... sebab serba lengkap. Tu laa rezeki org.. rezeki I menumpang rumah mertua lagi (lambat laun jadi my hubby's property gak.. hehehee).

Plan hari ni ialah acara belajar cara nk mengadun & membakar Muffin. Memandangkan G skrg dah bergelar tokey homemade bakery (roti belom lagi.. kek & muffin jer), kami pun mintak tunjuk ajar ku sifu dari G laa.. Upahnya kira kawan2 punya price laa.. kalo nk tau rega brapa sila contact sendiri tuan punya badan yer.. hehehee

kRos yg paling bersemangat pada harini sbb si hubby dah on de way balik dari Melaka.. mesti laa nak jamu hubby dgn air tangan sendiri kan.. hehehee.. siap plan balik dari kerja petang nanti nk masak Macaroni baked cheese lagi.. nyumm.. nyumm.. tp xtau laa apa kesudahannya sbb time I n G balik kerja pun, she still working on something at her own table... Gud luck yer kRos.. semoga dpt pujuk hubby mu yg sedang majok.. oOpss.. hehehe

Oh yer.. terlupa I nk wish congrats to Aida & Aizat for their newborn 2nd baby girl on 25th August 2010.. Kalo Aida ada, mesti meramaikan lagi aktiviti kami ni.. hehehe.. sorry dear, u missed this time.. wait for next time naa.. sbb ada org janji nk buat CremePuff lak lepas ni.. xtau laa I kempunan ke x lagi lepas ni.. huhuhuu... bukan perli tau.. reminder jer.. kui kui kui.. :p

Anyway.. experience yg sgt best dikongsi bersama kawan2.. walaupun berpuasa.. kami berjaya mengControl nafsu kami dgn jayanya.. tho bau muffin panas menusuk-nusuk idung amat menguji tahap kesabaran kami.. hehehe.. kami excited baking dari makan sebenarnya, bab rasa dah selalu.. sbb G selalu gak jamu kami makan free.. rezeki jgn ditolak beb.. musuh lantak p kat depa.. kekekkekeee

2 comment:

Marie September 6, 2010 at 9:03 AM  

dear, i wanna join u all la for the next round class...!! :D boleh kah?? hehe

hijriah-hidayad-hiwayat September 6, 2010 at 10:40 AM  

hehehe...insya-Allah...next project cream-puff kan ti kan...kan...kan... tp kita kena tanya tuan tanah la dulu... bila hubby dia x dak boleh la kita bermaharajalela lagi... wakakakak

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP