Monday, September 13, 2010

Melepas rindu

Hari ni ada date dgn kawan2 lama.. maklum laa bila dah cuti panjang ckit, baru laa ada masa nk jumpa dgn kawan2 ni especially kawan2 sekolah. Tho kadang2 contact tru fon, and ada gak yg tinggal berdekatan, tp nk jumpa muka ni mmg payah laa.. so kena set temujanji cam arini.



Semuanya gara2 Tini (Affa panggilan manjer) yg beria-ia nk balik ke Sungai Petani beraya kononnya laa. Nak suh berkumpul ramai2.. so me & Nurul laa dijadikan master mind.. keja kami senang jer.. pilih date, venue then invite kawan2. Lebih kurang cam mini gathering reunion laa.. communication method of course laa tru FB (trend terkini).

Plan kami pun senang jaa.. kami pilih tempat yg xpayah kena book, walked in jaa, xpayah nk bayar duit apa2 melainkan apa yg sendiri makan/minum, xpayah arrange aktiviti lain (games, performance, quiz) melainkan bersembang jaa.. Mmg niat nk buat gathering sbb nk tgk muka and bersembang jaa pun. So buat pa nk susah payah kan. Yg penting kehadiran kawan2 utk memeriahkan acara gathering ni



But as expected dari ramai2 yg dijemput, dari beberapa org yg 'Accept' invitation, dari jarang2 'Maybe'akan attend, + yg x bagi jawapan sampai ke sudah.. tinggal laa beberapa kerat jer yg memunculkan diri seperti yg dijanjikan.. huhuhu



Sepatutnya start jam 4 ptg, tp biasala janji 'Melayu' mana leh tepat2 sgt kan.. kan.. hehe.. Jam 4++ baru laa kami2 ni sampai. I bukan xmo sampai awai.. tp tersangkut pulak dekat rumah.. sbb ada tetamu yg datang nk beraya. Bila dah datang.. kena laa beramah mesra dulu kan.. so lari laa ckit my timing tu.

Kesian Ina yg bergegas dari Alor Setar bersama 2 org bodyguardnya kena tgu kami dulu di main Lobby SP Inn.. opss lupa.. venuenya di SP Inn Coffee House yer. Then baru laa me & Nurul sampai lebih kurang same time (kami ni laa organizer x bertauliah hehe). Phinie yg mulanya rasa berat jugak nk datang sbb balik dari tempat kerja, datang jugak akhirnya.. thx yer dear.



Dkda, my old fren pun datang memeriahkan kumpulan kami dgn 2 org putrinya. Kami rasa mcm takkan muncul yg lain2 dah ni.. so kitorang terus ke coffee house mengisi perut yg bernyanyi riang. Lepas placed order, sementara nk tgu food sampai.. apa lagi gosip time la kan.. hehe.. gosip pertama.. kenapa kawan kami yg paling dekat Sue (Dkny) & hubby Im (kawan sek kami jugak) x sampai2 lagi. Katanya atas jalan.. kami masih confuse sama ada atas jalan.. atau masih atas katil.. hahaha.. maklum laa pengantin baru ni... ngengengeee



Yg x bestnya Phinie x leh nk lepak lama2 sbb kena ambik adik pulak lepas tu.. so kena laa kensel order yg dah dibuat.. nasib baik bole kensel.. hmmm.. then baru laa Dkny & Im sampai.. so sempat laa kami berposing sakan hehehe

Candid picas, Phinie vs waiter yg berbaju sedondon kaler hehehe.. jgn mara arr
Tho x ramai yg dpt join.. maybe atas sebab2 yg xdpt dielakkan.. (kami organizer yg sgt memahami hehehe).. kira terlepas jugak laa rindu di hari raya ni.. bole berbual panjang.. mengupdate cerita2 basi dan terkini.. bermaaf-maafan.. dan yg penting berposing sakan hahaha..
Nurul, Phine, Me, Dkny, Ina (with son) & Dkda (with dother).. semua dah jadi mommies except Dkny laa si pengantin baru.. nanti kami bagi tips naa ahakss

Part klimaks of the event.. bila time kami dok asyik posing sakan kat luar sbb nk focus kat pokok nyioq yg melambai hehehe.. tiba2 anak2 lelaki Ina (si bodyguard) terjun dgn selamba badak nya ke dalam swimming pool kat ctu... adoii laaa... patut laa dia asyik dok follow up dgn anak2 nya yg kerap melawat kawasan pool tu.. rupa2nya ada makna.. hahaha.. kesian pun ada dekat Ina.. ye laa budak2 tu x bawak baju salin.. then nk lalu ikut lobby mau nyaa kena marah sbb basah kan.. haru tuii laa..


Aksi berani mati hero2 Ina.. lawak tuii laa.. mmg xleh lupa nih kekekeke
Time kena soal siasat dgn de aunties.. anak Ina kata dia terjatuh dlm pool tu.. pehtu terus mandi laa.. hahaha (takkan laa 2-2 pun TER jatuh kan.. kan.. iskk iskk )
Sekejab jer masa berlalu... semua dah kena balik ke posisi masing2.. huhuhu... anyway.. precious moment will be remembered... insyaAllah.. next time.. xder aral.. kita jumpa lagi.. hopefully de more frens can join.. : )

** Masing2 dah berubah dari budak2 yg berperangai kebudak2an menjadi wanita/manusia yg lebih matang.. tp kenapa ada sesetengah manusia yg x matang2 walaupun dah semakin berusia.. hmmm.. semakin kubur mendekati kita.. jauhilah kita dari sikap durjana dan sengketa..

1 comment:

hijriah-hidayad-hiwayat September 14, 2010 at 9:44 AM  

time changed...people changed...but dont let the friendship change.

^_^

x mai x bermakna x igt...hehehe
(ayat jgn bg watty marah aku)....hahaha

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP