Wednesday, July 22, 2009

A.T.T.I.T.U.D.E

Harini I nk menulis tentang A.T.T.I.T.U.D.E.. a story from a fren. Bukan nak mengaku diri ni baik sangattt.. but this is a story to share.. yg baik jadikan pedoman.. yg buruk tu.. jadi kan sempadan dalam erti kata lain sendiri mo ingat laaa..

Adakala kita terpaksa berurusan dgn org2 yg suka mencari kesalahan org lain. Mmg betul as a human yg serba x perferto ni.. kita x boleh memuaskan hati semua orang.. adakala jugak boleh membuat kesilapan. Tapi bila dah silap tu..pandai2 laa admit and try to resolve the prob/issue + MINTA MAAF. Kalo malu sgt nk admit or say sorry.. just cut it short with NOTED. Alaaa.. mcm barang bila dipinjam then bagi rosak bila dipulangkan (selepas berabad dalam simpanan sampai tuan punya diri kena mintak) sila laa bgtau dan minta maaf jgn dok DIAM jer..karang tuan punya diri x HALAL kan saper yg susah..

Oopss ter EMO pulak.. berbalik pada cita my fren ni, ada org yg bila dah tersilap tu .. cuba cari lak kesalahan org lain bagi menutup kesalahan sendiri.. siap balik karang 2 hari plak tu nk susun ayat.. wah wah.. ada jugak laa org berhati busuk sebegini. I pity laa org yg xdak sense ni.. patut laa slalu failed to build a gud relationship.. kalo dok rasa bagus jer.. sampai bila pun x kan berubah laa attitude buruk tu.. Minta2 laa I dan kawan2 yg baik hati dijauhkan dari org2 sebegini..biarkan jer org2 sebegini hidup dalam dunia sendiri.


**agaknya sbb x byk kawan yg sanggup tegur kot.. ataupun diri sendiri terasa terlalu BAGUS utk berubah..! renung2 kan

1 comment:

hijriah-hidayad-hiwayat July 23, 2009 at 3:48 PM  

susah nk tegur org yg tutup hati utk terima teguran

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP