Sunday, July 26, 2009

Hari Darwisy bergumbira

Pagi semalam adik I dtg ke rumah, sbbnya nk suruh I bawak balik Darwisy ke rumah parents I dgn kadar segera.. mentang2 la last week diorang semua jalan2 sampai ke Pahang (kami xleh ikut).. so rindu melebih-lebih laa dekat si kecik ni.

Memangdangkan I belum lagi Terasa nak beli Car Seat for my lil' prince, so menyukarkan diri sendiri utk bergerak ke mana saja semenjak my hubby tinggal berjauhan... huhu. Kalo nak suruh tinggalkan anak I dekat my MIL (bukan baby sitter).. x sampai hati la pulak. Lagipun I akan rasa bersalah tahap melampau dan rasa x bertanggungjawab..! Ye laa.. I nak keluar bersuka ria.. then terpaksa susahkan org lain lak tuk jaga anak I.. apa kes kan..?? So.. dari rasa yg bukan2.. baik I avoid from those kind of irresponsible action n feeling.

So tugas adik I ni, kena pegang Darwisy laa sementara I drive kereta. Bukan x nak beli Car Seat.. tapi dulu I rasa not necessary sbb I prefer to hold Darwisy myself.. In fact kalo nak ke mana2 pun mesti ber 3 with my hubby. Tapi memandangkan situasi sekarang yg agak berlainan.. I think I shud re-consider the idea to buy it again... hmm.. nanti laa I pk kan and rujuk my dear hubby 1st. Bukan aper.. takut nanti dah beli.. tapi x guna.. buat perhiasan jer..

Kat umah my parents, seperti biasa tumpuan akan diberikan pada my lil' prince ni.. maklum laa cucu sulung (cucu lain belum ada lagi). Si kecik ni apa lagi.. bukan main laa dia. Mak tok ngan tok ayah beli macam2 kat dia as souvenir.. toys, baju, seluar, kasut.. nasib baik Umi pun dapat gak sehelai tudung CT (tapi kena bayar balik.. x aci betui..!).. untung laa dia.. x ikut jalan pun dpt mcm2.. save laa duit Umi.. ngeh ngeh.

Lepas penat bermain.. I suap laa Darwisy makan nasi + fishball + siput lala.. lepas tu boleh laa tdo.. yg lawak nyaa.. si Darwisy dgn Paksu (adik I paling kecik).. tdo mcm baru lepas kena tembak jaa.. hehe.. agaknya penat main kot.

Tgk ni.. paksu n anak mcm lebih kurang jaa sama besar (2-2 org dok pakai pampers lagi). Padahal Paksu dah 4 tahun this year.
Lepas kenyang.. I pun tertdo sebelah Darwisy.. smpai laa my hubby call.. menghilangkan segala mimpi indah yg baru nk start.. iskkk.. I ingatkan my hubby balik dgn kawan dia yg tinggal di Penaga tu.. tapi dia balik dgn Abg Hassan ja naik bas. So dia mintak la I datang ambik di jeti.. aiyakk.. dah laa tgh mamai.. my hubby suh bawak keta lak.. xpatut tuii laa.. Then I pun apa lagi.. segera laa buat muka kesian suruh my father yg tolong bawak kan kereta.
Bila I bangun.. Darwisy yg di sebelah pun.. dgn segera laa bangun takut Umi tinggai.. iskk iskk.. agaknya dia tahu kot.. Abi was on de way home.. dia pun cam Umi gak.. excited nk jumpa Abi. :)
Darwisy terus bergaya dgn kasut baru.. gift from Mak tok
Pistol di tangan .. ada gaya cam CID x..
Misi mencari Abi.. agak2 ada kat bawak keta x..?
Bersiap sedia utk bergerak sekarang..!
Jumpa jer my hubby di Jeti.. Darwisy tiba2 buat perak (bukan negeri perak.. tapi aksi pelik seperti baru pertama kali bertemu). Takkan my hubby nampak makin hitam kot.. memandangkan terpaksa tinggal dan berulang alik di kawasan berdekatan dgn laut. Rupa2nya.. Darwisy malu dgn Abg Hassan.. sbb x pernah lagi jumpa.. iskk iskk anak Umi ni.. pemalu rupanya.. hehe
Sampai di rumah.. my hubby drop us 1st.. dia terus keluar nak hantar Abg Hassan ke rumah laa.. x jauh pun.. taman sebelah jer.. lepas tu plan nak gunting rambut di De Brothers.. so kami pun x bother nak ikut.. malas nak menunggu.
Asalnya.. kami planned nak ke Karnival Sua Rasa di Laguna Merbok tu.. tapi dah kena ambik my hubby.. so all plan changed laa.. lepak2 jab di rumah.. then kami adik beradik keluar ke Padang Permainan yg berdekatan.. saja nak bawak Darwisy main2.
Darwisy dgn MakChaq (adik I bawak kami ke padang)
Bukan main excited Darwisy naik buaian.. buai laju2
Mula2 takut nak naik slide.. lepas try jer sekali.. terus mintak berulang kali.. haihhh
Kat padang ni ada ikan paus... cute kan
Bila bawak jer Darwisy dkt fish ni.. terus pegang nak naik/panjat
Pemandangan daripada atas.. Darwisy tgh mengagak ukuran ketinggian.. sakit x kalo jatuh..?
Jom turun.. jom turun.. maybe gayat kot..
Last but not least.. kena laa bergumbira dgn Umi jugak..

Satu hari jugak laa Darwisy dapat menghabiskan masa dgn my family.. My mom commented.. "ni kalo Darwisy balik.. sunyi balik laa rumah.." sedih laa pulak.. huhu.. tapi bukan jauh pun.. SP to KK jaa.. hehe.. next week kami balik lagi yeaa..

1 comment:

hijriah-hidayad-hiwayat July 27, 2009 at 3:17 PM  

KK - kola ketil mcm kota kinabalu ja

:P

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP