Thursday, March 5, 2009

Darwisy at 1Y, 3M & 3W

Darwisy is taller and weight 11.5kg now with 8incisors already.

Even a bit late, I wish to post something about his milestones:

  • Of course dah jalan n mula berlari dah. siap boleh kejar angsa2 hubby I kat umah..haihh
  • Pandai pot pet pot pet in his own language. Sometimes bunyi mcm ayam piru dewasa lak, klug klug klug (dgn laju). But ayam piru hubby I blom lagi keluarkan bunyi camtu. I dun know from where he learned it.
  • Pandai bebai bila xdpt something yg dia nak. Darwisy akan buat badan mcm nk lompat, guling2, buat2 nangis, even worse he try to hantuk kepala on hard surface (lantai/dinding/etc)
  • Pandai buat drama. Kadang2 bunyi mcm nangis (x kluar airmata pun), bila umi or abi pegi tgk terus tersengih.
  • Bila ada org lain (his cousin) kena marah, Darwisy pun sama naik nak tolong marahkan org sambil jari 1 tunjuk2 mcm nk suh Ingat2..!He even try to say something in his language..haihh garang budak ni..
  • Suka main dgn hp. He'll put the phone not to his ear but on his shoulder or kat belakang telinga dgn buat bunyi as if he's talking to the phone.
  • Sgt suka tgk iklan tv. Even if Umi or Abi panggil pun he would just ignore us.
  • Bila tanya mana Cat, dia akan buat bunyi Eow..Eow.. if Lizard buat bunyi cit..cit..cit
  • Pantang nmpak kereta (even picture of a car), Darwisy akan buat bunyi vooom..voommm
  • Rajin nk tolong sapu sampah (pantang nmpak penyapu). Ada 1 time dia ternampak susu tumpah atas lantai, then he went out a while and came back with penyapu in hand. Nak tolong Umi laa tu.. xpayah suruh pun..Alhamdulillah
  • Bila I membasuh baju dlm bilik air, Darwisy akan tunjuk berus panjang (hanged on the wall) sbb nk tolong berus lantai.. rajin kan budak kecik ni..
  • Pandai geleng kepala when he doesn't like something.
  • Dah pandai panjat katil, siap lari naik ujung katil sebab xnak pakai diapers.
  • Sangat laa pandai memunggah (I dah citer in my previous post).
  • Bila I nyanyi twinkle2 or Itsy Bitsy Spider, Darwisy dah pandai buat hand movement according to the song (tp setengah jer la, xpernah sampai abis lagu pun).
  • Dah pandai sebut few words, Mi (Umi), Bi (Abi), Nen (Nenen/Susu), Anndii (Mandi), Iss (Fish)
Ada byk lagi benda kena belajar ni.. but Umi is so proud of you, Darwisy..!!

5 comment:

marie March 6, 2009 at 10:19 AM  

Pandainyerr dia ;)

We will definitely miss this moment when they grow up..*sigh*

asZmin March 6, 2009 at 2:29 PM  

:) so clever boy... seronok kan tgk diaorg membesar... sama mcm mak kita tgk kita membesarkn kita dulu.. appreciatelah mak kita mcm mana kita amat sayang kat anak kita.. amin.. :D

Heart March 6, 2009 at 3:01 PM  

Darwisy mmg byk akai..Alhamdulillah.
Baru la terasa sendiri mcmana laa mak kita jaga kita sampai besar kan.

Razallie Zainne March 10, 2009 at 3:40 PM  

budak2 time ni best! comel2 segala act... tp zaman ni confirm suka main ngan HP... just be careful jgn lama2 coz mobile phones ada radiation

Heart March 10, 2009 at 10:00 PM  

Hi Razallie. Thx for dropping by. tu laa..mmg monitor la budak kecik ni xnak kasi dia main mobile phones sgt.tp asal bunyi jer dia dulu yg nk tolong angkat..haihh

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP