Tuesday, March 17, 2009

Darwisy x sehat..

Yesterday, I dah dgr Darwisy batuk2 and even nampak sehat he actually not feeling well inside. I suspected kerongkong Darwisy ada infection or something, sbb dgr bila dia bernafas mcm berkahak, bila tido plak mcm berdengkur.

2 of my team members were on leave, so I kena cover keja diorang and my workload became quite heavy yesterday. Hubby I call and minta I balik awal sbb nk bawak Darwisy ke 24hr clinic to check on him, tapi masalahnya keja I pun belambak nk kena settle, adoii laa.. dlm dilema sungguh la smlm. Dlm 15minit later, my hubby sms me and bgtau Darwisy dah tertido, but earlier dia dah muntah atas badan my hubby. Agaknya dia dah letih, dats y terus tertido. kesian laa my son tu..

Dalam jam 2-3pagi, tiba2 Darwisy bangun and insist nak tido atas badan Abi jugak. I rasa Darwisy nak tdo atas tempat yg tinggi2, because he's having breathing problem, maybe the mucus is blocking his throat and nose. Nampak sangat la Darwisy ni 'Anak Abi', sbb bila sakit2 camni nk manja dgn Abi jer.. pantang Abi gerak jer, terus nangis nak Abi dukung.. dekat Umi pun dah xnak. sedih oOooo...

This morning, my hubby ambik half day leave sbb nk bawak Darwisy ke clinic. So we went to SP sbb dekat Kuala Ketil ni mana ada doktor kanak2 yg bagus pun kan. I planned nk siap2 pakai baju kerja (office wear), kalo lambat senang laa I terus gerak pegi keja lepas hantar my hubby n Darwisy balik. Unfortunately, a few meter jer before sampai clinic, Darwisy muntah abis atas baju I.. uwaaaaaaaaa..abis plan I..

Doktor yg check Darwisy said, ada byk kahak n gelema dats dia rasa x selesa. Bila bernafas pun boleh dengar..huhu. She asked if ada history dlm family ada yg terkena 'Penat'. I rasa mcm adik I ada yg 'Penat' waktu kecik, tp just minor laa x pernah lagi sampai kena guna gadget ke aper. Risau plak I..

The Doctor gave us few types of medicine with salah satu ubat yg kena masuk bontot. She was so nice to show us on how to do it, since she knew that we are 1st timer with this kind of medicine kan. She also advised, once dah finished all ubat and after Darwisy getting well we need to have another appointment with her. She suggested to give another medicine, utk kuatkan paru-paru and prevent daripada terkena penyakit 'Penat'. Baik kita avoid/prevent rather than need to cure in future kan.

Balik umah I terus salin2 baju dgn kadar segera sbb dah lambat nak ke tempat kerja. Darwisy plak merengek manja laa sbb x sehat kan. x sampai ati la plak I tgk dia..rasa mcm xnak pegi keja pun ada.. but I have responsibility and commitment to my work also.. so terpaksa biar Darwisy main ngan mak tok kat umah. Hubby I masuk keja pukul 2pm.. so boleh la relax2 lagi kat umah.. I laa yg kelam kabut sbb dah lambat.. huhuhuu.

Dalam pukul 2++pm, my Hubby call.. Darwisy sekali lagi muntah kat umah. Tapi kali ni keluar semua gelema/kahak yg buat dia rasa x selesa. I boleh imagine mcmana keadaan Darwisy kat umah.. dah la Abi ngan Umi pun dah ke tempat kerja.. sedih nyaa.. huhuhuu.. sabar la sayang... hopefully you getting well tommorrow kay..!!

1 comment:

Anonymous March 18, 2009 at 5:45 PM  

shian baby k/wati.lani musim ujan panaih.kaga dia leklok,na..

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP