Wednesday, March 11, 2009

Weekend Outing..

Last Saturday, Sunday and Monday is my off day and public holiday, so I menggunakan masa yg ada dgn melakukan aktiviti riadah kegemaran I iaitu SHOPPING.. hehehe.. nasib baik laa dah dpt gaji.. alhamdulillah.. kalo x, terpaksa terperuk di rumah jer laa sepanjang cuti kan..huhuu

Kebetulan my hubby's bestfren datang dari KL ke Penang so he had to melayan diorang laa.. bukannya selalu boleh jumpa pun. 1 of his bes fren ni artis tau.. Jimmy Shanley.. I rasa ramai yg kenal laa kalo tgk Astro kan.. Diorang ni berkawan since zaman Uitm lagi, sampai skrg masih lagi contact n jumpa sekali sekala. So, I kena laa berkorban kejab kan.. give hubby some space to spend with his frens.

Sunday, I went to Queensbay Mall, Penang and of course bila keluar mesti la bawak Darwisy takkan nk tinggal kot..nanti I akan teringat jer kat dia sepanjang jalan. But bringing him along is really tiring and end up all my plan nk bershopping sakan terpaksa la kensel sbb nk kena monitor budak kecik ni. Habis satu ke satu kedai dia pun sama naik nk pusing ronda2..haihhh. Nasib baik la adik I (Ida aka my bibik for 1 day..ngeh ngeh) temankan I shopping.. tp tu laa kena upah jugak baju sepasang.. adoii..

Bila time makan lagi laa susah nk control budak kecik ni.. we had our lunch at Secret Recipe and I ordered for Kebab Ayam with rice. Luckily Darwisy suka ayam, so I kena bribe dia dgn my kebab supaya dia duduk diam2. Kalo x, non stop laa he'll ketuk2 meja yg kitorang guna.

Monday, I spent time with my mum and sister with his fiance, Darwisy and my lil' brother Syahmi. We went to gudang kain in Kulim to buy some kain for my mum's curtain. Kalo beli direct kat situ mmg murah ckit compared to kedai kat luar. Some designs were only available kat situ, so rambang mata la ckit nak pilih kan.

Then we went to Kedai Kain Lim (another kedai kain) sbb nak beli kain buat baju kenduri aka uniform for my sister's wedding (this coming June). Sementara me and mum pilih kain2 yg berkenan di hati, my sister's fiance ditugaskan utk jaga budak kecik 2 org tu (Darwisy and his paksu).. kena practise from now ok, camner nk jaga budak..ngeh ngeh..kesian dia sbb kena ikut jer budak berdua ni keliling kedai. Habis aktiviti shopping balik to my parent's house and tunggu hubby I balik from Penang.

Letih jugak laa.. asyik jalan jer cuti ni.. paling letih jalan2 bawak Darwisy without my husband. Sebab tu I suka lagi keluar with my husband sbb dia akan tolong dukung Darwisy sepanjang jalan. Darwisy pun x laa ada peluang nak pusing2 melawat sana sini kan.. hehehe

2 comment:

D@puR D@n OvEn March 11, 2009 at 5:01 PM  

Irdina skang pun dah tak dok diam dah. Org pegang kasut, dia pun nak pegang kasut. semua bende dia nk pegang. ni tak leh jaln lg, kalu dh leh jln tak tahula...

Heart March 11, 2009 at 5:19 PM  

tu laa..budak makin membesar makin aktif.. kita mummies2 ni makin penat laa huhuhuu

Belongs to..

A twenty something lady, who drives 45minutes to works everyday.. Proud to be wife to incredibly loving and supportive husband (Mr.Amin) and blessed with a lovely charming lil' prince (Darwisy).

  © Blogger Template by Emporium Digital 2008

Back to TOP